Minicamping Petit013

Omgeving

ontdek midden-brabant

Zoveel te zien en te beleven

Vanuit Petit013 loop je direct de natuur in. De camping ligt in het beekdal van de Vossenbergseloop en naast een voedselbos. Het campingterrein is onderdeel van natuurgebied Stadsbos013, een uitgestrekt natuurgebied ter grootte van zo’n 2.500 voetbalvelden. Het gebied wordt doorkruist door meerdere wandel- en fietsknooppuntenroutes. Maar ook het centrum van Tilburg en Breda zijn op fietsafstand. Of de Efteling. Rij je de andere kant op, dan ben je in een kwartiertje in België of je bezoekt de abdij en brouwerij van de paters Trappisten.

landschapsfoto van Stadsbos013 in Tilburg

Stadsbos013

Aan de rand van de stad Tilburg ligt een uitgestrekt natuurgebied van zo’n 2.500 voetbalvelden groot: Stadsbos013. Petit013 ligt midden in dit natuurgebied met vele gezichten: van mammoetbomen, slingerende wandelpaden tot aan Schotse hooglanders toe.

Bezoek Tilburg

Tilburg is in grootte de zevende stad van Nederland. Een verrassende stad met een groot centrum, heel veel activiteiten en bijzondere musea zoals museum de Pont, het Textielmuseum en de onlangs geopende LocHal (foto), de mooiste bibliotheek van Europa. Ook vindt u er restaurants van iedere denkbare keuken en alle prijsklassen.

Bibliotheek in de LocHal in Tilburg
foto van Breda centrum, veel mensen die in de zon op het teraas zitten

Breda, actieve en levendige stad

Breda is in alle seizoenen een heerlijke plek om te zijn. Breda is niet voor niets uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland! Eindeloos shoppen in een prachtig, historisch decor. Unieke cafés, heerlijke terrassen en rustgevende parken.

Golfen bij Prise d'Eau, vlakbij minicamping Petit013

Golfen bij Prise d’Eau

Combineer kamperen en golfen! Het 18-holes golfterrein Prise d’Eau ligt op slechts een paar honderd meter van Petit013. U bent er als greenfeespeler van harte welkom en er zijn leuke arrangementen.

Verken 's-Hertogenbosch

In historisch ’s-Hertogenbosch valt ontzettend veel te doen en te beleven. Een rondvaart door Den Bosch is een ware belevenis. Voor de fanatieke cultuursnuivers zijn er vele musea en stadswandelingen. De shopaholics kunnen helemaal losgaan in de gezellige winkelstraten.

Rondvaart door den Bosch
Paardrijden bij Manage Thielen

Manege Thielen

Manege Thielen is de buurman van Petit013 en heeft meer dan 100 paarden. U kunt er paardrijden en lessen, maar ook zijn er pensionarrangementen. Dus wilt u uw paard meenemen op vakantie? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

De Efteling

De Efteling behoeft geen nadere toelichting, maar het is zeker geen sprookje dat het park vanuit Petit013 snel te bereiken is, zowel met de auto als met de fiets.

Brouwerij La Trappe bij Abdij Koningshoeve

Een rondleiding door bierbrouwerij La Trappe is een must. Of proef alleen een biertje in het gezellige Proeflokaal of op het grote terras. Camping Petit013 is weer op de fiets te bereiken. Rondleiding vooraf reserveren.

De Beekse Bergen

Tijdens een bezoek aan de Beekse Bergen verveel je je nooit. Ga op safari of geniet op een mooie dag bij het water of de vele atracties van het strandpark.

foto van Loonse en Drunense duinen

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Dit immense natuurgebied is sinds 2002 een Nationaal Park en wordt ook wel de ‘Brabantse Sahara’ genoemd. Je kunt in de Loonse en Drunense duinen uren wandelen en fietsen en er zijn veel caféetjes en restaurants.

Fietstocht Bels Lijntje

Het Bels Lijntje is de oude spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout. Sinds eind twintigste eeuw is het een fietspad. Al fietsend langs oude stations en seinhuizen, rijdt u zo België in.

Restaurant Stad Parijs

Leuke restaurants in de buurt?

Binnen enkele kilometers van de camping zijn er voldoende restaurants met heel verschillend aanbod. Om de hoek zit Stad Parijs (foto). Verder noemen we hier Hofstede de Blaak, Auberge de Bonheur, restaurant Samen, hotel van de Valk of De Chinese Muur. Restaurant Monarh kreeg dit jaar zelfs een Michelin-ster en is ook vlakbij.

Wilt u nog meer tips?